Håravfall


Normalt har vi ca 100 000 hårstrån på huvudet. Hårtätheten är ca 150 hårstrån per kvadratcentimeter. Först när hårtätheten fallit till ca hälften eller ca 50 per kvadratcentimeter börjar det märkas att man blivit tunnhårig eftersom man då kan börja se huden mellan hårstråna. Normalt tappar man ca 50- 100 hårstrån per dag, det flesta av dessa växer ut igen eftersom hårfollikeln finns kvar.

Orsaker till håravfall


Det finns många olika orsaker till håravfall. Allt från stress, olika bristtillstånd, ämnesomsättningsrubbningar, autoimmuna sjukdomar till biverkningar av olika mediciner.

Vanligaste orsaken till håravfall är dock, androgen alopeci, dvs manligt håravfall som är ärftligt och som i 5 % av fallen debuterar före 20 års ålder. Den visar sig oftast som utglesning i tinningsregionen, högre hårfäste samt utglesning av håret uppe på hjässan.

Även kvinnor drabbas av ärftligt håravfall. Dock oftast inte lika tidigt som hos män. Uttunningen av håret debuterar inte som hos män utan som gradvis uttunning inom ett ovalt område på främre delen av hjässan. Det är sällan man ser helt kala områden hos kvinnor.

Orsaken till håravfall är att vissa hårfollikar (oftast på hjässan) blir känsliga för hormonet DHT (dihydrotestosteron) som skadar hårfollikarna, vilket så småningom resulterar i att håret slutar att växa. Håret på sidorna och på baksidan av huvudet är däremot okänsligt för DHT. Det är av denna anledning som håret här kan utnyttjas som ”tag- område” vid transplantationer, såväl vid FUE- som vid stripmetoden.

 
 
 
Träffa Dr. Madar!
 
 

Du är välkommen på en kostnadsfri konsultation där vi gemensamt utarbetar för Dig, den lämpligaste behandlingen.

På kliniken i Malmö har vi konsultationstider dagligen på eftermiddagar.

Nästa besök för konsultationer i
Göteborg:

Intresserad!? Ring eller maila oss för mer information.

Telefon
+46 722 519 133

E-mail
genuinehairclinic@gmail.com

 


 
Aktuellt
 
   Genuine Hair Clinic        Adress: Stormgatan 14, 211 20 Malmö        Telefon: +46 722 519 133        E-mail: genuinehairclinic@gmail.com